Det här med tillfälliga uppdrag

Jag har ingen aning om vad det var för uppdrag som dök upp i dagens uppdatering eftersom jag inte gjort dem/det ännu, men med tanke på hur de senaste "random" uppdragen har varit gissar jag att det bara är något kort som dessutom kommer att försvinna om typ två veckor. Det har, tråkigt nog, blivit väldigt vanlig med såna uppdrag (tycker i alla fall jag). Visserligen är korta, tillfälliga uppdrag bättre än inget alls, men jag tycker att det ställer till lite problem.
Star Stable är ett stort spel med många spelare, och vi blir inte precis färre. Dessa uppdrag som försvinner efter ett par veckor blir alltså inte bara otillgängliga för spelare som missat/inte tagit chansen att göra dem, nya spelare har aldrig ens fått den chansen. Många av de här uppdragen innehåller någon slags belöning som de då inte kommer att få. Alla de här uppdragen innehåller xp som de inte heller kommer att få.
Det brukar inte vara jättemycket xp som man får i uppdragen, men lägger vi det på hög tillsammans med "extra-xp" från olika högtids-uppdrag och de från hästmarknaden så blir det till slut en hel del. Och för varje gång hästmarknaden öppnar, det kommer nya uppdrag under högtider, eller såna här korta, tillfälliga uppdrag så bygger man på den högen. Star Stable är redan drygt 3 år, och ju längre tid det går, desto större xp-skillnad mellan de äldsta och de nyaste spelarna kommer det att bli om det fortsätter så.
Jag säger inte att det aldrig borde vara några "exlusiva" uppdrag och att alla som har kommit lika långt i spelet måste ha exakt samma xp, men det kanske inte är jättekul när vissa går upp i level medans det för andra är omöjligt att levla innan det kommer ytterligare nya uppdrag. Det har redan hänt upprepade gånger (själv tillhör jag dem som brukar gå upp i level lite tidigare iom att jag påbörjade de första juluppdragen) och det kan ju bli lite sura miner vilket jag kan förstå.
Om någon tycker att jag tänker helt snett så får man gärna komma med sina egna åsiker, jag vill gärna veta hur andra tänker om det här :)
 
btw jag har en förmåga att missbedöma helt hur långe mina texter ska bli, när jag bara tänker skriva litegrann råkar de bli typ dubbelt så långa som jag trodde de skulle bli, och när jag tror att det ska bli en liite längre text så blir det inte det. Skills.