Det här med tillfälliga uppdrag

Jag har ingen aning om vad det var för uppdrag som dök upp i dagens uppdatering eftersom jag inte gjort dem/det ännu, men med tanke på hur de senaste "random" uppdragen har varit gissar jag att det bara är något kort som dessutom kommer att försvinna om typ två veckor. Det har, tråkigt nog, blivit väldigt vanlig med såna uppdrag (tycker i alla fall jag). Visserligen är korta, tillfälliga uppdrag bättre än inget alls, men jag tycker att det ställer till lite problem.
Star Stable är ett stort spel med många spelare, och vi blir inte precis färre. Dessa uppdrag som försvinner efter ett par veckor blir alltså inte bara otillgängliga för spelare som missat/inte tagit chansen att göra dem, nya spelare har aldrig ens fått den chansen. Många av de här uppdragen innehåller någon slags belöning som de då inte kommer att få. Alla de här uppdragen innehåller xp som de inte heller kommer att få.
Det brukar inte vara jättemycket xp som man får i uppdragen, men lägger vi det på hög tillsammans med "extra-xp" från olika högtids-uppdrag och de från hästmarknaden så blir det till slut en hel del. Och för varje gång hästmarknaden öppnar, det kommer nya uppdrag under högtider, eller såna här korta, tillfälliga uppdrag så bygger man på den högen. Star Stable är redan drygt 3 år, och ju längre tid det går, desto större xp-skillnad mellan de äldsta och de nyaste spelarna kommer det att bli om det fortsätter så.
Jag säger inte att det aldrig borde vara några "exlusiva" uppdrag och att alla som har kommit lika långt i spelet måste ha exakt samma xp, men det kanske inte är jättekul när vissa går upp i level medans det för andra är omöjligt att levla innan det kommer ytterligare nya uppdrag. Det har redan hänt upprepade gånger (själv tillhör jag dem som brukar gå upp i level lite tidigare iom att jag påbörjade de första juluppdragen) och det kan ju bli lite sura miner vilket jag kan förstå.
Om någon tycker att jag tänker helt snett så får man gärna komma med sina egna åsiker, jag vill gärna veta hur andra tänker om det här :)
 
btw jag har en förmåga att missbedöma helt hur långe mina texter ska bli, när jag bara tänker skriva litegrann råkar de bli typ dubbelt så långa som jag trodde de skulle bli, och när jag tror att det ska bli en liite längre text så blir det inte det. Skills.

Rocky c:

Den är väldigt trevlig att titta på, den häst hästen. Han kommer bli offret i min nästa redigering och jag hade tänkt ta lite bilder nu faktiskt. Den bör vara klar inom ett år :)

Det nya fina Moorland

Som ni alla nog redan är medvetna om fick Moorland sig ett rejält lyft i veckans uppdatering. För mig har platsen tidigare kännts väldigt neutral/intetsägande. Det är inte precis en plats jag skulle välja att gå till i första hand för att ta härliga bilder eller bara lulla runt lite, trots att det faktiskt var platsen där allt började. Nu tycker jag att det känns betydligt mer varmt och välkomnande! Det ser riktigt hemtrevligt ut, men det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig, speciellt med hur NPCerna ser ut nu. (heh jag har lite väldigt svårt för förändringar ibland :s)
Jag är nog inte den enda som misstänker att flera av de platser som funnits i spelet sedan urminnes tider kommer att få sig liknande lyft, vi kan ju redan se att flera saker som dyker upp på flera ställen i spelet har uppdaterats t.ex. trästaket, murar och stallflickorna. Självklart är det jättetrevligt om äldre platser livas upp lite, jämför man med nyare saker så ser de ju lite trista ut. Och varför skulle de inte få det? Kvalitén på grafiken tycker jag blir bara bättre och bättre, det syns inte bara på hur fint Moorland blev nu utan även tidigare på hästar, kläder, utrustning m.m. Att börja med Moorland skulle ju kännas ganska självklart eftersom det, som sagt, är där spelet börjar.
Men jag hoppas verkligen att de, om de fixar till fler platser, inte "tar i" för mycket. Det finns en viss charm i den gamla grafiken, det som känns så typiskt StarStable. Jag skulle verkligen inte vilja att den charmen försvinner ifrån hela spelet (kanske bara är jag? återigen, svårt med förändringar xD)
Hittils har jag inte gjort något av de nya uppdragen eftersom det var så mycket folk, så där har jag inget att komma med. Jag får helt enkelt avsluta här, god natt! :)
Nedrans, min Bobcat-outfit har blivit omodern och matchar inte övriga klubbmedlemmar längre D: