Ny häst och nya funderingar

Efter mycket tvekande och funderande så bestämde jag mig häromdagen för att införskaffa en nordsvensk, som jag idag släpade med mig in i dinodalen för att leta skelett. När jag stannade upp för att gå lös på en stackars oskyldig sten med Gamla Bettan märkte jag att pållehästen andades rök. Att hästen (och ryttaren) andas rök är inget nytt i sig, men jag har fått för mig att köldtåliga hästar inte gjorde det.
Jag vill i alla fall minnas att mina fjordhästar inte gör det, och då har jag trott att det även gäller nordisarna. Så för att räta ut några frågetecken, har nordisarna alltid andats rök, är det bara fjordingarna som inte gör det, har de gjort så att alla hästar gör det nu eller har alla hästar alltid gjort det (och jag bara inbillat mig att vissa inte gjort det)?
 
heh orkar inte ringa hem och byta häst och rida tillbaka för att se hur det blir med fjordningen xD

Ombytta roller

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hur stor skillnad det ofta är på utrustning till stora hästar och utrustning till ponnyer (och hur tråkigt det är). Med i inlägget fanns två bilder, där Wilda och Braveheart fick agera modeller för att jag skulle visa ungefär hur det kan se ut. (För er som missade det, glömt bort det eller av någon annan anledning vill kika tillbaka på det så är jag så snäll att jag har satt en länk till just det inlägget precis här.) Jag fick nyligen lust att göra något liknande igen, fast med "ponnyutrustningen" på Braveheart och "hästutrustningen" på Wilda, liksom bara för att. Så igårkväll satte jag mig och redigerade.
Jag var rätt trött redan när jag började med första bilden, och när jag började med andra bilden hade klockan hunnit bli alldeles för mycket (vilket jag insåg typ när bilden var klar). Är inte alls nöjd med den, tycker inte Wildas utrustning blev snygg alls :s

Den blev klar

Trodde inte jag skulle komma någon vart men allt gick fortare än jag trodde och jag blev typ helt klar med bilden (tror jag fick med allt jag hade tänkt)
Blev inte så bra som jag hade hoppats, men men x)